הגרנוליט הינו פשוט בטון שבתוכו עורבבו אבנים קטנות יותר או פחות, בין חצץ קטן לחלוקי נחל בינונים, בגוונים שונים. לאחר היציקה וכשהבטון כמעט יבש לחלוטין, מגרדים את השכבה העליונה במטאטא פלדה. גרוד זה מסיר את פני הבטון וחושף את האבנים.
יתרונות החיפוי בגרנוליט:
- זול יחסית, פשוט יחסית לישום.
- ניתן לביצוע בכל צורה גיאומטרית, נוח לשבילים מפותלים.
- מחוספס - מתאים לריצוף חוץ שכן לא מחליקים עליו כשהוא רטוב.
חסרונות החיפוי בגרנוליט:
- מראה - אם אתם בוחרים גרנוליט פשוט, התוצאה נראית כמו כיכר ציבורית ישראלית מוכרת.
במידה ובחרתם בריצוף גרנוליט לשביל שלכם שימו לב למספר נקודות. עליכם להכין את התשתית כמו לכל שביל, מצע חול מהודק, עליו יציקת בטון המשמשת כתשתית, אבני שפה או גבול אחר שייתחום את יציקת הגרנוליט. עובי יציקת בטון הגרנוליט בדרך כלל לא יעלה על 3 ס"מ. במידה ואתם רוצים לבצע בשביל דוגמאות, יהיה עליכם להכין פס אלומיניום שישמש כגבול בין גרנוליט אחד לשני (למשל אבנים חומות ואבנים אפורות). במידה והשביל ארוך, פס זה מהווה גם סדק מובנה. אם לא תיצרו אותו השביל יסדק במקום אחר ובצורה אקראית.
ניתן לצקת את חיפוי הגרנוליט גם בשיפוע ואפילו לחפות מדרגות. לחיפוי מדרגות עליכם להכין ראשית את המדרגות היצוקות בבטון ואז להדביק אליהם את שכבת הגרנוליט (כמו שמדביקם טיח. עליכם להקפיד על קטימה של פינת המדרגות שכן אחרת היא תשבר. מומלץ גם לבנות תפר התפשטות בראש ותחתית המדרגות. תפר התפשטות הינו ניתוק בפס אלומיניום למניעת סדיקה אקראית. תוכלו למצוא שרטוטים המדגימים פרטי בנין לחיפוי גרנוליט באתר Saf .
היתרון הגדול ביותר של מדרגות גרנוליט הוא האפשרות לשחק עם הצורה שלהן. לא חייבים לשמור על צדדים ישרים, המדרגות יכולות להיות מעוגלות קמעה והגמר יתאים תמיד, בניגוד לחיפוי בקרמיקה למשל. מאחר ואחד השיקולים החשובים במדרגות חוץ הוא מניעת החלקה, חיפוי גרנוליט הוא אידיאלי.